UMP gembleng bakat pelajar - Shahrinnahar, Latib (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) akan terus menggembleng bakat pelajar secara strategik bagi memastikan kepakaran ilmu sains dan teknologi dapat membawa pelbagai manfaat kepada kelestarian kehidupan masyarakat, termasuk di kawasan luar bandar.