Kerjasama penyelidikan Coating UMP dengan syarikat Jepun - UMP, LIB (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalinkan kerjasama dengan syarikat Jepun, Eco 24 Co.Ltd yang merupakan syarikat yang banyak mendapat pengiktirafan di negara Jepun bagi penghasilan produk salutan coating yang mesra alam untuk kegunaan pelbagai industri di Malaysia.