KPT sasar semua UA wujud tabung wakaf sendiri - UMP, LIB (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT} menyasarkan semua 21 universiti awam (UA) mempunyai tabung wakaf masing-masing menjelang akhir tahun ini.