UMP, Asahitechno jalin kerjasama penyelidikan - UMP, LIB (The New Straits Times Press, 2016)
Kuantan- Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalinkan kerjasama dengan syarikat dari Jepun, Asabitechno Co Ltd (Asabitechno) bagi membolehkan kedua-dua pihak menjalankan penyelidikan dan pendidikan bersama.