Kerajaan komited jaga rizab UNESCO - Abdul Razak, Raaff; Nik Sukry, Ramli; Amin Ridzuan, Ishak (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Pelancaran Kompleks Makmal Air Tawar Tasik Chini dan Pusat Penyelidikan Tasik Chini (PPTC) semalam, adalah bukti komitmen kerajaan dalam memulihara dan memelihara tasik berkenaan sebagai Rizab Biosfera Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Bagi Pendidikan, Kebudayaan dan Saintifik (UNESCO).