Langkah proaktif jana dana sendiri - Nor Azma, Laila (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Pengurangan peruntukan bagi sektor pendidikan tinggi dalam Bajet 2016 mendorong universiti awam (UA) mengambil langkah proaktif menjana dana sendiri supaya mampu terus berdaya saing dan melahirkan graduan berkemahiran tinggi serta memenuhi kehendak industri.