Pensyarah UMP hasil kapsul halal daripada rumpai laut - Amin Ridzuan, Ishak (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Rasa tanggungjawab terhadap fardu kifayah menyediakan sumber perubatan mematuhi syariat Islam, mendorong seorang pensyarah Fakulti Kejuruteraan Kimia & Sumber Asli Universiti Malaysia Pahang (UMP) berusaha menghasilkan sarung kapsul halal daripada rumpai laut.