Khairu Aizam bawa nama sehingga ke China - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Tertarik dengan visi Universiti Malaysia Pahang (UMP), iaitu menjadi universiti teknologi bertaraf dunia merupakan pemangkin utama, Khairu Aizam Ibrahim, 34 memilih UMP bagi melanjutkan pelajaran selain beliau sendiri meminati bidang kejuruteraan kimia.