UMP laksana Program Pengurusan Bakat ULead - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Seramai 50 orang staf kategori Kumpulan Pengurusan dan Profesional Gred 41, Universiti Malaysia Pahang (UMP) dipilih menjalani Sesi Penilaian: Program Kepimpinan dan Pembangunan Sumber Manusia Strategik UMP (ULead UMP) anjuran Bahagian Latihan dan Pengembangan Kompetensi (BLPK) yang diadakan selama tiga hari di Perpustakaan, UMP Kampus Pekan pada mulai 24 November 2015 yang lalu.