UMP bangunkan model kompetensi dan kepimpinan staf - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Seramai 30 staf Universiti Malaysia Pahang (UMP) menyertai Program Kepimpinan dan Pembangunan Sumber Manusia Strategik UMP, Modul 1: Pembangunan Model Kompetensi dan Kepimpinan anjuran Bahagian Latihan dan Pengembangan Kompetensi (BLPK) yang diadakan di Dewan Tun Fatimah, UMP Kampus Gambang pada 2 Oktober 2015 yang lalu.