2,000 hadir Menelusuri Jejak Merdeka - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Lebih 2,000 warga Universiti Malaysia Pahang (UMP) menghadiri Program Jejak Pahlawan Merdeka anjuran UMP dan Radio PahangFM dengan kerjasama beberapa agensi dan badan bukan kerajaan (NGO) termasuk Persatuan Veteran Angkatan Tentera Malaysia (ATM) Negeri Pahang , Majlis Agama Islam Adat Istiadat Melayu Pahang, Jabatan Penerangan Negeri Pahang serta Jabatan Pendidikan Negeri Pahang.