Penyelidik UMP cemerlang di PECIPTA 2015 - Ernie Nurazlin, Lizam (Penerbit UMP, 2015)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya meraih kejayaan cemerlang dengan meraih lima pingat emas, tiga pingat perak, tiga pingat gangsa dalam Persidangan dan Pameran Reka Cipta Antarabangsa (PECIPTA 2015) yang diadakan di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC).