Bangunan PTMK dan PBMSK di UMP Pekan siap sepenuhnya - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Jabatan Kerja Raya Malaysia (JKR) dan Pembinaan Jaya Zira Sdn. Bhd. menyerahkan bangunan Pusat Teknologi Maklumat & Komunikasi (PTMK) dan Pusat Bahasa Moden & Sains Kemanusiaan (PBMSK) kepada pihak Universiti Malaysia Pahang (UMP) pada 26 Oktober 2015 yang lalu.