UMP lahir graduan perintis program dwiijazah Mekatronik hasil kerjasama dengan HsKA - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Majlis Konvokesyen Ke-10 Universiti Malaysia Pahang (UMP) pada kali ini menyaksikan seramai 2,553 graduan yang terdiri daripada 39 Ijazah sarjana kedoktoran, 106 ijazah sarjana, 1,510 ijazah sarjana muda dan 873 Diploma bergraduat pada majlis konvokesyen yang berlangsung di Dewan Kompleks Sukan, UMP Kampus Gambang pada 17 dan 18 Oktober 2015 yang lalu.