Pengalaman sahabat TH di tanah suci, satu perjalanan rohani menuju Ilahi. - Noor Azlinda, Zainal Abidin (Penerbit UMP, 2015)
Dijemput menjadi Duyufurrahman (Tetamu Alah) 1435 bagi mengerjakan ibadat haji merupakan satu anugerah yang tidak ternilai bagi saya. Berbekalkan ilmu yang tidak seberapa bersama suami, kami menyahut seruan haji ini dengan rasa penuh syukur dan hiba. Panggilan haji ini merupakan panggilan ketiga bagi kami yang mana sebelum ini tawaran haji terpaksa ditolak atas faktor anak masih kecil serta ekonomi yang tidak mengizinkan. Mengerjakan haji di usia 40 ini merupakan cabaran bagi ibu yang perlu meninggalkan anak-anak yang masih sekolah kepada ibu bapa yang sudah berusia. Namun, berkat sokongan ibu bapa, keluarga dan rakan-rakan, segala urusan dunia ditinggalkan buat 51 hari berkelana di tanah suci.