Lebih 500 warga UMP berjalan 10,000 langkah - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Lebih 500 warga Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang terdiri dari pelajar dan staf universiti menyertai Program Berjalan 10,000 dengan berjalan kaki dari bangunan Canseleri bergerak ke sekitar kampus sempena Kempen Gaya Hidup Sihat yang berlangsung di UMP Kampus Gambang.