UMP perkenal program MyGift sebagai saluran sumbangan endowmen universiti - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) memperkenalkan program MyGift sebagai satu usaha mengumpulkan sumbangan daripada mana-mana pihak bagi menyalurkan sumbangan endowmen bagi tujuan tajaan pelajaran, penyediaan kemudahan prasarana kepada pelajar mahupun membudayakan semangat membantu bagi golongan yang memerlukan.