UMP sumbang Bubur Lambuk untuk komuniti - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Buat Julung kalinya, Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) dan Pejabat Jawatankuasa Dakwah dan Islamiah dan Tugas-tugas khas negeri Pahang mengadakan Program Bubur Lambuk Komuniti dengan mengagihkan 3,000 bekas bubur lambuk kepada umat Islam di sekitar bandar Kuantan pada 1 Julai 2015 yang lalu.