Penyelidikan UMP menang anugerah ITEX - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) meraih tujuh pingat emas, lapan pingat perak dan tiga pingat gangsa dalam Pameran Teknologi, Inovasi dan Reka Cipta Antarabangsa (ITEX) 2015 yang diadakan di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) pada 23 Mei 2015 yang lalu.