Hari Industri dan Pameran Kerjaya berasaskan sektor manfaatkan pelajar UMP - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Sebagai usaha meningkatkan pembangunan modal insan dan kebolehpasaran graduan Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama Talent Corporation Malaysia Berhad (TalentCorp) menganjurkan Hari Industri dan Pameran Kerjaya Berasaskan Sektor (SFCF) yang berlangsung selama dua hari mulai 23 sehingga 24 Mei 2015 yang lalu di Dewan Astaka UMP Kampus Gambang.