Profesor Kamal bincang kaedah pengujian perisian dan kaitan dengan fenomena alam semula jadi - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Penggunaan perisian teknologi maklumat dan komunikasi pada hari ini berkembang pesat seiring dan berhubung kait dengan kehidupan seharian masyarakat Malaysia.