Persidangan Antarabangsa Mekanikal UMP perkasa bidang kejuruteraan automotif - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Penganjuran International Conference on Mechanical Engineering Research (ICMER 2015) yang dijalankan serentak dengan Advanced Innovation & Enginering Exhibition (AiNEX) serta Asia Joint-Symposium berjaya mengumpulkan lebih 200 pakar akademik dan industri dari dalam dan luar negara bagi membincangkan hala tuju penyelidikan dalam bidang mekanikal dan automotif.