UMP tuan rumah Pertandingan Debat Diraja Antara IPT - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Pasukan debat Universiti Malaya (UM) mengekalkan kejuaraan apabila menjuarai kategori Bahasa Melayu Utama dalam Pertandingan Debat Diraja 2015.