Pahang destinasi pertama Jelajah KPT 'Soaring Upwards' - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) dengan kerjasama Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebagai tuan rumah menganjurkan Jelajah Kementerian Pendidikan Tinggi bertemakan 'Soaring Upwards' bagi menerangkan tentang pencapaian dan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (Pendidikan Tinggi) ataupun PPPM (PT) kepada golongan sasar dan masyarakat setempat di negeri Pahang.