Prof. Dr. Mashitah dilantik Penolong Pesuruhjaya Kehormat JPAM - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan & Inovasi) Universiti Malaysia Pahang (UMP), Profesor Dr. Mashitah Mohd Yusoff dilantik sebagai Penolong Pesuruhjaya Kehormat (PA) dalam Angkatan Pertahanan Awam pada 7 April 2015 yang lalu.