UMP iktiraf sumbangan atlet cemerlang - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Dua mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP), Mohamad Syahir Syahmi Hassan dari Fakulti Kejuruteraan Mekanikal (FKM) dan Laylatun Qadrina Amrizal dari Fakulti Kejuruteraan Elektrik & Elektronik (FKEE) dinobatkan sebagai Olahragawan dan Olahragawati UMP pada Majlis Malam Penghargaan Sukan Dan Pemberian Insentif Kecemerlangan Sukan UMP 2014 yang berlangsung di Dewan Astraka UMP Kampus Gambang pada 19 Mac 2015 yang lalu.