Warga kampus semarakkan Festival Bayu Kenyalang 3.0 - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Festival Bayu Kenyalang UMP 2015 anjuran Sekretariat Mahasiswa Anak Sabah Sarawak (SMASS) yang dianjurkan untuk tahun yang ketiga ternyata berjaya mendapat sambutan yang menggalakkan dalam kalangan warga kampus termasuk pelajar antarabangsa dalam festival yang berlangsung di Kompleks Sukan UMP Kampus Gambang pada 25 April 2015 yang lalu.