UMP bantu komuniti Lipis dalam program operasi pascabanjir - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Beberapa buah jabatan di Universiti Malaysia Pahang (UMP) bergabung tenaga menghulurkan bantuan dengan memberi sumbangan berupa keperluan sejadah, telekung, kain pelikat, toto, keperluan pembersihan dan makanan untuk dihulurkan kepada 80 buah keluarga di Kampung Aur Gading, Kuala Lipis pada 16 Januari 2015 yang lalu.