UMP jalin kerjasama dengan NIU tawar program dwiijazah - Emma Melati, Burhanuddin; Nurul Nadia, Nor Hamran (Penerbit UMP, 2015)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) menandatangani memorandum perjanjian (MoA) dengan rakan strategik Northern Illinois University (NIU) bagi menawarkan program dwiijazah kejuruteraan teknologi untuk program Pembuatan, Elektrik dan Tenaga dan Alam Sekitar pada 11 Februari 2015 yang lalu di Amerika Syarikat.