Inovasi UMP hasilkan kit anti-histeria - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang merupakan sebuah universiti yang berfokus kepada bidang kejuruteraan, sains dan teknologi terus memberi ruang kepada pensyarah dan penyelidiknya untuk berkarya dan menjalankan kajian ilmiah yang mampu memberi impak yang tinggi kepada universiti yang boleh dimanfaatkan masyarakat.