‘Jom Masuk IPT’ buka tirai Karnival Pendidikan di Pahang - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Lebih 30 ribu pengunjung dari Pantai Timur terutamanya dari negeri Pahang hadir ke Karnival Pendidikan Tinggi Negara 2015 yang dianjurkan buat kali ke-11 apabila negeri Pahang dipilih sebagai lokasi pembuka tirai karnival anjuran Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dengan kerjasama Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang berlangsung dua hari di SASICC, The Zenith Hotel Kuantan pada 14 dan 15 Februari 2015 yang lalu.