UMP Berani Berbeza Memaknakan Autonomi - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2015)
Pencapaian cemerlang Universiti Malaysia Pahang (UMP) sepanjang tahun 2014 menunjukkan universiti ini berada pada kedudukan kukuh untuk terus merealisasikan matlamat Pelan Strategik UMP 2011-2015 menjadikan UMP sebagai universiti teknologi pilihan utama.