Dana RM400,000 bantu ringan beban pelajar UMP - UMP, LIB (The New Straits Times Press, 2016)
Kuantan- Bagi mengurangkan beban pelajar sepanjang tempoh pengajian, Universiti Malaysia Pahang (UMP) meluluskan biasiswa berjumlah RM400,000 kepada pelajar berkelayakan menerusi program MyGift.