UMP lulus biasiswa RM400,000 kepada penuntut berkelayakan - UMP, LIB (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) meluluskan biasiswa berjumlah RM400,000 menerusi program MyGift kepada penuntutnya bagi meringankan beban mereka dalam menampung kos sara hidup sepanjang tempoh pengajian.