Amalan penyelenggaraan dan keselamatan di kediaman anda - Mohammad Affendy, Omardin (Penerbit UMP, 2013)
Ramai yang suka memiliki rumah yang bersih dan sempurna. Tetapi sejauh manakah anda terfikir untuk melakukan sesuatu agar kediaman anda kelihatan baik dan teratur. Dengan melakukan penyelenggaraan rutin ia akan memberikan kelebihan pada kediaman anda. Pada umumnya, aktiviti penyelenggaraan dilakukan pada bangunan yang besar dan kerap digunakan. Penyelenggaraan kediaman bukan saja dengan melakukan kerja-kerja pembersihan dalaman tetapi perlu dilihat secara menyeluruh. Bahagian dalaman kediaman sering kita lakukan kerja-kerja pembersihan dan penyelenggaraan, tetapi bahagian luaran juga perlu di lakukan bersama. Penyelenggaraan di kediaman anda tidaklah serumit penyelenggaraan bangunan yang besar tetapi boleh dilakukan dengan mengadakan penjadual aktiviti ringkas.