Mahasiswa berkayuh 60 km sambil melawat lombong bijih timah - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Seramai 60 orang mahasiswa Universiti malaysia Pahang (UMP) yang terdiri daripada 53 lelaki dan tujuh perempuan berjaya mengharungi cabaran konvoi berbasikal sejauh 60 km dalam program Jelajah Kayuh Kembara UMP ke Sungai Lembing, Kuantan pada 19 Mei 2013 yang lalu.