Pelajar masuk desa dekati komuniti Kampung Budu - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Seramai 37 pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) termasuk lapan pelajar antarabangsa mengambil peluang cuti semester pengajian dengan berkampung selama tiga hari di Kampung Budu, Kuala Lipis Pahang bagi menjayakan Program Kembara Pahang FM Bersama UMP pada 29 Jun 2013 yang lalu.