Mahasiswa UMP kuasai bacaan Al-Quran bersanad - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Seramai sembilan orang mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang mengikuti Program Ijazah Sanad Al-Quran di Kaherah Mesir anjuran Pusat Islam dan Pembangunan Insan (PIMPIN) dengan kerjasama IQBA Training and Consultancy baru-baru ini berjaya mempelajari dan menguasai sanad Al Quran dari masyaikh Timur Tengah yang berwibawa.