UMP, UoS anjur simposium bincang pengurusan lembangan air sungai - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Seramai 40 orang peserta dari negara Korea dan Malaysia menyertai program simposium antarabangsa, 3rd Workshop Korea Malaysia Symposium on Watershed Management for Sustainable Earth yang membincangkan berkaitan teknologi dalam pengurusan lembangan air sungai melibatkan perkongsian kepakaran di dua negara ini.