FKP bantu sekolah kluster berentap ke pertandingan antarabangsa F1 - Zuryaty, Zol (Penerbit UMP, 2013)
Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sultanah Hajjah Kalsom yang merupakan sekolah kluster bagi Fakulti Kejuruteraan Pembuatan (FKP), Universiti Malaysia Pahang (UMP) layak ke Pertandingan F1 In Schools Technology Challenge World Final 2013 yang bakal berlangsung di Texas, Amerika sempena Formula One Grand Prix 2013 anjuran F1 in Schools, United Kingdom pada 10 hingga 15 November tahun ini.