UMP buktikan mampu jana dana sendiri - Rafidah, Mat Ruzki (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Inisiatif MyGift yang dijalankan Universiti Malaysia Pahang (UMP) ketika ini menjadi agenda bagi membudayakan pihak lain selain kerajaan, dalam membangunkan universiti dan komuniti.