385 pelajar baharu mendaftar peringkat Diploma - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Seramai 385 pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mula mendaftar ke Universiti Malaysia Pahang (UMP) bagi mengikuti pengajian peringkat diploma di hari pendaftaran pelajar baharu bertempat di Kompleks Sukan UMP Kampus Gambang pada 29 Jun 2013 yang lalu.