‘Big Cleaning Day’ pupuk kesedaran warga kampus mengenai kebersihan - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Dalam meningkatkan kesedaran mengenai kebersihan di persekitaran kampus, Universiti Malaysia Pahang (UMP) melancarkan Program Hari Pembersihan yang dirasmikan oleh Naib Canselor Profesor Dato’ Dr. Daing Nasir Ibrahim di Bukit Gambang Resort bersempena Hari Kualiti dan Inovasi UMP 2013 pada 6 Jun 2013 yang lalu.