Pelajar UMP catat sejarah tawan puncak Gunung Everest - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2013)
Seramai 30 pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) hadir menyertai sambutan meraikan ketibaan para pendaki puncak Gunung Everest dalam Ekspedisi `Everest FELDA 2013’ yang dianjurkan Kelab Eksplorasi 7 Benua Malaysia (KE7B) dengan kerjasama Majlis Belia Felda dan Felda Global Venture Holding (FGVH).