Sumber gula glikosaminoglikan daripada sisa ikan - Basir, Zahrom (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP), Dr Nina Suhaity Azmi, bersama-sama pelajar Sarjana Bioteknologi Industri, Nurul Haida Idris, berjaya menemukan sumber gula glikosaminoglikan halal daripada sisa ikan pari dan siakap untuk kegunaan bidang perubatan serta kosmetik.