UMP, KTYS jalin kerjasama akademik - Ameer Ferdaus, Ab. Aziz (Utusan Melayu (M) Berhad, 2016)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan Kolej Teknikal Yayasan Sabah (KTYS) memeterai memorandum perjanjian (MoA) dalam,, kerjasama akademik bagi program asasi yang memberi manfaat kepada kedua-dua pihak.