UMP tawar MBA Elektif Bioekonomi luar kampus - UMP, LIB (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Kuantan: Universiti Malaysia Pahang (UMP) melalui anak syarikatnya, UMP Advanced Education (UAE) mengorak langkah menjadi universiti awam pertama menawarkan program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) Elektif Bioekonomi secara luar kampus.