UMP, ECER bantu pelajar mantapkan bahasa lnggeris - Shahrinnahar, Latib (Berita Harian Sdn. Bhd., 2016)
Program GIGvaganza-Empower ECER 2016 mampu membantu pelajar terutama yang tinggal di luar bandar mengukuhkan tatabahasa dan mengubah persepsi bahawa Bahasa Inggeris sukar dipelajari.