Jumal ljame UMP pertama di Asia - UMP, LIB (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2016)
PEKAN - Jurnal terbitan Universiti Malaysia Pahang (UMP), Jurnal Automotif dan Kejuruteraan Mekanikal Antarabangsa (Ijame), mengekalkan kedudukannya sebagai jurnal nombor satu di Asia sejak 2013.