UMP, HsKA dan Mercedez Benz jalin kerjasama dalam bidang Kejuruteraan Automotif - UMP, PNC (Penerbit UMP, 2014)
Universiti Malaysia Pahang (UMP) mencatat sejarah apabila memeterai Memorandum Persefahaman (MoU) dengan rakan berprestij, Hochschule Karlsruhe, University of Applied Sciences Jerman, (HsKA) apabila bekerjasama dalam membangunkan modal insan dengan menawarkan pengajian Program Dwi Ijazah Kejuruteraan Automotif.